Proiect încheiat cu succes, la „Cuza”
La începutul lunii iunie a avut loc ceremonia de închidere a proiectului „Mindcraft Academy by BRD”, desfăşurat pe baza parteneriatului dintre BRD – Groupe Société Générale (Banca Română pentru Dezvoltare) şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Programul a oferit studenţilor stagii de pregătire, ateliere de dezvoltare personală şi profesională în domeniul bancar, evenimente de tipul „Zile deschise”, lecţii de mentorat şi multe alte oportunităţi.
Scopul proiectului a fost acela de a dezvolta competenţe de comunicare, lucru în echipă, management al conflictelor; competenţe specifice industriei bancare şi antreprenoriatului: marketing, vânzări, cash management, analiză financiară, risc; familiarizarea cu meseriile bancare, precum şi recrutarea pentru implicarea în stagii de internship-uri. La program s-au înscris 22 de studenţi, 16 dintre aceştia fiind premiaţi de către BRD – Sucursala Iaşi.
Diplomele şi premiile au fost înmânate studenţilor în cadrul unei ceremonii, de către Adriana Huţanu, director Grup Retail Iaşi, şi Carmen Brebuleţ, director Grup Iaşi. Din partea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au participat: prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonator de Credite, prof. univ. dr. Bogdan Căpraru şi conf. univ. dr. Alin Andrieş, coordonatorul proiectului.
Publicație : Evenimentul
Un secol de la schimbarea Constitutiei. Evenimente marcante, petrecute in Iasi
In aceasta perioada, la Iasi vor avea loc mai multe manifestari derulate sub egida Festivalului International al Educatiei (FIE). Evenimentele sunt organizate pentru marcarea Centenarului Unirii Principatelor Romane cu Transilvania si a sfarsitului Primului Razboi Mondial.
Pe 20 iunie se împlinesc 100 de ani de la reforma constitutionala de la Iasi, iar autoritatile locale au pregatit o serie de evenimente pentru a marca acest lucru. In urma cu un secol, Senatul României, aflat in refugiu de razboi, a adoptat, la Iasi, înscrierea principiilor sufragiului universal si, respectiv, a dreptului de proprietate în Constitutia României.
Acest act de reforma constitutionala radicala pentru acea epoca a fost precedat, pe 14 iunie 1917, de adoptarea sa de catre Camera Deputatilor, de propunerea adresata Parlamentului, printr-o declaratie, de catre prim-ministrul Ion I. C. Bratianu, si de proclamatia Regelui Ferdinand I. Practic, prin acest act se promiteau taranilor soldati pamânt si drepturi cetatenesti.
In cursul zilei de maine, 20 iunie, la ora 10.00, va avea loc o slujba religioasa în memoria fauritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, oficiata de Înalt Prea Sfintia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Catedrala Mitropolitana. La aceasta vor mai participa reprezentanti ai Presedintiei României, Alteta Sa Regala Principele Radu al României, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, dar si ai mediului academic. De la ora 12.00 va avea loc o intrunire solemna a autoritatilor statului român în Sala Mare a Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi.
La ora 15.00 se va desfasura colocviul "Proiectii constitutionale asupra României viitoare", în Aula "Carmen Sylva", a Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" din Iasi.
Lucrarile vor fi deschise de alocutiunile sustinute de prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" din Iasi, si de primarul Mihai Chirica.
In cadrul colocviului, alaturi de specialisti ieseni în istorie, drept constitutional si stiinte politice, vor avea interventii: prof. univ. dr. Simina Tanasescu (consilier prezidential), prof. univ. dr. Tudorel Toader (rector al Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi), prof. univ. dr. Vasile Dâncu (Universitatea din Bucuresti), dar si alte persoane.
Publicație : Bună Ziua Iași și Evenimentul
PONT pentru cei care vor sa stea in Iasi, pe timp de vara! Iata cum se face cazarea si cine beneficiaza de asta in Campusul Tudor Vladimirescu
Administratia Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (TUIASI) a facut anuntul legat de modul in care se va desfasura cazarea, pentru vacanta de vara, in Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu. Studentii de la alte universitati, care au locuit in perioada anului universitar 2016-2017 in Tudor, vor urma aceiasi pasi pentru cazare ca studentii TUIASI, doar ca, în loc sa mearga la secretariatul facultatii, ei vor depune cererea la secretariatul Directiei Servicii Studentesti (DSS), situat la parterul caminului T18.
Pe perioada verii, dupa data de 10 iulie, sunt deschise urmatoarele camine: T13 si T19 pentru studentii de la ciclurile de licenta si master; T20 scara A, T21, T16 si T7-T8 pentru studentii casatoriti, doctoranzi sau studentii care au locuit în aceste camine pe perioada anului universitar 2016 - 2017.
"Tarife de cazare aferente vacantei de vara, 10 iulie - 3 septembrie 2017 pentru studentii TUIASI - ciclurile de studii licenta si master: Camin T13, T19 - 9.00 lei loc/zi; Camin T7-T8; T16; T20 scara A, T21 scarile A si B - 12.00 lei loc/zi. Pentru studentii doctoranzi la zi de la TUIASI: Camin T7-T8, T16 - tariful va fi în regim subventionat de 150 lei doctorand/luna sau 5.0 lei doctorand/zi; Camin T20 scara A, T21 - tariful va fi în regim subventionat de 200 lei doctorand/luna sau 6.5 lei doctorand/zi. Pentru studentii altor universitati si din alte categorii de persoane, candidati la admitere, însotitori, candidati la concursul pentru definitivat sau gradul II) - în limita locurilor disponibile: Camin T13, T19 - 18.00 lei loc/zi; Camin T7-T8; T16; T20 scara A, T21 scarile A si B - 20.00 lei loc/zi", au reliefat reprezentantii DSS.
Pe de alta parte, studentii care au finalizat sesiunea si nu au practica tehnologica vor achita tarif de cazare aferent perioadei de vacanta de vara, în functie de categoria de mai sus, începând cu data de 19 iunie. Studentii care efectueaza practica tehnologica începând cu data de 19 iunie vor achita tariful per zi aferent lunii iunie 2017, în functie de caminul în care locuiesc.
Dupa finalizarea perioadei de practica tehnologica vor plati tariful de cazare aferent perioadei de vacanta de vara, în functie de categoria de mai sus.
Solicitarile de cazare pentru perioada vacantei de vara se primesc pâna la data de 21 iulie.
Publicație: Bună Ziua Iași
RUSINOS! Universitatea de Medicina din Iasi, INVIZIBILA in ultimul clasament international al institutiilor de invatamant superior! Anchetele DNA si personajele CORUPTE din conducere, PATEAZA grav imaginea institutiei
O noua lovitura DURA pentru Universitatea de Medicina si Farmacie - UMF Grigore T. Popa din Iasi! • Cu toate ca actuala conducere a institutiei de invatamat superior a trambitat ca-si propune sa promoveze EXCELENTA, PERFORMANTA si CALITATEA, in ultimul clasament international prestigios ce vizeaza toate universitatile din lume, UMF Iasi nu conteaza... • Asta atata timp cat, principalele criterii luate in considerare au tinut de: calitatea stiintifica, actul didactic, transparenta institutionala, proiectele academice sau vizibilitatea pe plan extern • Avand in vedere aceasta crunta realitate, se pune intrebarea daca nu cumva inclusiv faptul ca personaje-cheie (unele dintre ele, aflate inca la conducerea unitatii de invatamant superior - n.r.) precum Daniela Drugus, Adrian Ciureanu sau fostul rector Vasile Astarastoae au fost retinute de Directia Nationala Anticoruptie - DNA, au "contribuit" decisiv la jenanta stare de fapt? • De reamintit ca toti acestia au fost acuzati de: luare de mita în forma continuata, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, instigare la infractiunea de fals în înscrisuri sub semnatura privata, în forma continuata, fals intelectual si aderare la un grup infractional organizat
Trist, penibil, rusinos sau jenant! Acestea sunt cuvintele ce pot caracteriza cel mai bine halul in care a ajuns Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi. Intreaga situatie este una bazata pe o analiza neutra, profesionista si rece care are la baza ultimul clasament international prestigios ce vizeaza toate universitatile din lume si UMF Iasi nu conteaza...!
Universitatea Cuza, singura din Iasi plasata in TOP 1000 mondial
Astfel, in recentul clasament Leiden (http://www.leidenranking.com/ - n.r), doar patru institutii de învatamânt superior din România care au fost incluse în clasamentul international QS al universitatilor, clasament care utilizeaza atât indicatori educationali, cât si indicatori de cercetare.
Pe acest plan, din perspectiva criteriului cercetare, Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj Napoca este pozitionata pe cel mai înalt loc între universitatile autohtone incluse în QS Ranking.
Concret, la nivel general, UBB se afla în categoria locurilor 800-1000 de universitati incluse în clasamentul QS. Alaturi de aceasta, cel mai bine din tara se plaseaza Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) si Universitatea din Bucuresti (UB). Trebuie mentionat ca, la nivel international, exista aproximativ 26.000 de universitati care au fost luate in calcul.
Esec TOTAL pentru Medicina ieseana
Avand in vedere toate acestea, taman UMF Iasi care se lauda ca este institutia pe primele locuri din tara la nivel de studenti straini (pe zona de invatamant medical - n.r.), are printre cele mai mari taxe de studiu, nu este luata in considerare intr-un asemenea top mondial prestigios...
Asta in pofida faptului ca actuala conducere a institutiei de invatamat superior a trambitat ca-si propune sa promoveze EXCELENTA, PERFORMANTA si CALITATEA.
Plecand de la faptul ca principalele criterii luate in considerare, in intocmirea clasamentului Leiden 2017 au tinut de: calitatea stiintifica, actul didactic, transparenta institutionala, proiectele academice sau vizibilitatea pe plan extern, este evident ca Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi nu a performat, tocmai pe aceste segmente esentiale.
Contactat telefonic de reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI), rectorul "fantoma" de la UMF Iasi nu a raspuns pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu aceasta stare de fapt.
De aici, se pune intrebarea daca nu cumva inclusiv faptul ca personaje-cheie, sustinute public de catre rectorul - prof. univ. dr. Viorel Scripcariu (unele dintre ele, aflate inca la conducerea unitatii de invatamant superior - n.r.) precum Daniela Drugus, Adrian Ciureanu sau fostul rector Vasile Astarastoae au fost retinute de Directia Nationala Anticoruptie - DNA, au "contribuit" decisiv la jenanta stare de fapt?
De reamintit ca toti acestia au fost acuzati de: luare de mita în forma continuata, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, instigare la infractiunea de fals în înscrisuri sub semnatura privata, în forma continuata, fals intelectual si aderare la un grup infractional organizat.
Publicație : Bună Ziua Iași
|