25 aprilie
Simulare cu taxă a admiterii la Universitatea de Medicină
Departamentul de Educaţie Medicală din cadrul Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) organizează duminică, 26 aprilie, cea de-a doua sesiune din cadrul ediţiei a III-a a proiectului „Simularea Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi”, alături de Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi şi Societatea Studenţilor Stomatologi Iaşi, cu susţinerea Conducerii UMF Iaşi. Potrivit organizatorilor, la această ediţie, cea mai mare de până acum, sunt aşteptaţi un număr de 1.227 de participanţi, din oraşe precum Bacău, Botoşani, Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Galaţi, Suceava, Piteşti, Piatra-Neamţ, Vaslui.
Simularea concursului de admitere este un proiect educaţional destinat elevilor din clasa a XII-a sau oricărei persoane care doreşte să se înscrie la UMG „Gr.T. Popa” din Iaşi şi are ca activitate principală simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum şi evaluarea personală a fiecărui candidat. Scopul proiectului este acela de a familiariza candidaţii cu atmosfera de examen, de a le oferi ocazia să îşi testeze cunoştinţele acumulate şi să îi determine să observe pe ce segment de materie trebuie să mai insiste. Taxa de participare este de 30 de lei şi acoperă necesităţile tehnice, caietul cu întrebări, marker-ul, pixul şi materialele informative. Persoanele care se încadrează în categoriile speciale precizate în metodologia proprie sunt scutite de taxă
Publicație: Evenimentul
Sesiune de informare pe proiecte de cercetare, la USAMV
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) va găzdui săptămâna viitoare un eveniment informaţional organizat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI). Astfel, marţi, 28 aprilie, de la ora 10.00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” va avea loc sesiunea de informare şi prezentare a oportunităţilor de finanţare prin programele de cercetare: Planul Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020 şi Programul Operaţional Competitivitate, Axa Prioritară 1 – „Cercetarea, dezvoltarea tehnologică şi inovarea în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor”, finanţate de ANCSI
Publicație: Evenimentul
27 aprilie 2015
Studenţii de la UTI construiesc un monopost de curse. Vor reprezenta România
Tinerii sunt în căutare de sponsori. Ei au nevoie de 40.000 de euro ca să poată construi bolidul cu care vor să participe la o competiţie internaţională.
Echipa TUIaşi Racing, alcătuită din mai mulţi studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, caută sponsori şi sprijin pentru că intenţionează să se înscrie la o competiţie internaţională la înalt nivel - Formula student, unde va reprezenta România. Aceştia vor construi un monopost care va permite echipei să concureze alături de echipe ale unor universităţi tehnice cunoscute din Europa şi din lume.
Aceştia au mai participat la competiţie şi în trecut, construind o maşină de curse specială pentru Formula Student Hungary, organizată în 2013 între 22 şi 25 august, fiind echipa din România cu cele mai bune rezultate acolo. Aceştia se vor folosi integral de facilităţile puse la dispoziţie de către universitate, laboratoare şi echipamente sau utilaje specifice, iar studenţii au nevoie de aproximativ şapte-opt luni pentru a definitiva un monopost.
„Spre deosebire de multe echipe de Formula Student din lume, TUIaşi Racing este organizată şi condusă de studenţii membri în această echipă, suportul tehnic şi sfaturile în domeniu din partea coordonatorilor fiind oferite doar la nevoie“, au precizat reprezentanţii echipei.
Obiectivul de la participările de anul acesta este clasarea între primele 200 de echipe ale lumii, dar şi participarea la competiţiile desfăşurate la Gyor, Ungaria, în august, şi Polygon Most, din Cehia, în septembrie. În total, studenţii au estimat că ar avea nevoie de o finanţare de aproape 40.000 de euro, doar sculele şi costurile de execuţie fiind 5.000 de euro şi taxele de participare 6.000.
„Din experienţa anilor ce au trecut, echipa a selectat cele mai bune soluţii adoptate, experienţa acumulată şi a decis o nouă abordare a proiectului. Această nouă abordare a plecat de la bază, acordând atenţie sporită elementelor ce pot fi îmbunătăţite din punct de vedere tehnologic, economic şi ergonomic“, au precizat studenţii.
Publicație: Ziarul de Iași
|