Serviciu oferit de Departamentul MEDIA ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Citiți cele mai importante titluri din domeniul educației din presa locală și națională
Nu puteți citi acest email? Încercați versiunea web sau dezabonare
 
08/10/2024
Revista presei, 29 aprilie 2015

 
 
  banner revista presei

Se fac înscrieri pentru seminarul „How to write a basic technical paper” de la BCU Iaşi

Sesiunea se adresează absolvenţilor şi doctoranzilor care lucrează la proiecte de cercetare şi urmăresc recunoaşterea activităţilor lor de cercetare prin publicaţiile IEEE.

Joi, 7 mai, de la ora 12, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi are loc seminarul „How to write a basic technical paper”, organizat de Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România Anelis Plus, în colaborare cu E-nformation, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) şi BCU Iaşi.

Cea care va vorbi este Eszter Lukacs, Client Services Manager în cadrul IEEE, iar agenda seminarului cuprinde pezentare generală a structurii unui articol ştiinţific şi metodele de îmbunătăţire a abilităţilor de scriere, alegerea mediului de comunicare (conferinţă sau revistă), prezentarea procesului editorial (ce să facem şi ce să nu facem în timpul procesului de depunere şi revizuire), posibilităţi de publicare în sistem Open Acces cu IEEE şi o discuţie liberă despre problemele cu care v-aţi confruntat în acest proces, sugestii şi informaţii privind resursele online pentru documentare.

Se oferă certificat de participare pentru cei care s-au înregistrat online pe www.enformation.ro, la secţiunea: evenimente, până la data evenimentului.

Prezentarea va aborda întregul proces de scriere a unei publicaţii academice şi va răspunde întrebărilor cu care se confruntă studenţii care nu au experienţă în domeniul publicării.

Sesiunea se adresează absolvenţilor şi doctoranzilor care lucrează la proiecte de cercetare şi urmăresc recunoaşterea activităţilor lor de cercetare prin publicaţiile IEEE

Publicație: Ziarul de Iași

Târgul de joburi „Zilele Carierei” are loc vineri, în Bucureşti

Târgul de joburi "Zilele Carierei" va avea loc la Bucureşti vineri, 24 aprilie 2015, în cadrul Universităţii Titu Maiorescu. În următoarea perioadă, târgul va mai fi susţinut şi la Timişoara, Iaşi Craiova şi Cluj, la Casele de Cultură ale studenţilor. Ştiri pe aceeaşi temă Târgul „Angajatori de Top” continuă în mediul virtual Târgul de joburi vizează principalele oraşe ale ţării, startul fiind dat la Bucureşti, pe data de 24 aprilie 2015, în cadrul Universităţii Titu Maiorescu. Următoarele evenimente vor avea loc la:

- Timişoara: 29.04.2015, Casa de cultură a studenţilor - Iaşi: 06.05. 2015, Casa de cultură a studenţilor - Craiova: 15.05.2015, Casa de cultură a studenţilor - Cluj: 22.05.2015, Casa de cultură a studenţilor Companiile care s-au alăturat proiectului "Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români" şi care vor fi prezente la târgul de joburi din Bucureşti sunt: Adecco, Bitdefender, Cora Romania, Genpact, HRSolutions, NOD, Telekom, Ţiriac Auto, UPC Romania, Walter Services.

Publicație: Adevărul

 

Studenții îi somează pe parlamentari să modifice legea Educației. Ei cer dreptul la alegerea rectorului

Trei organizații studențești au cerut astăzi Parlamentului sp amendeze legea Educației astfel încât studenții să aibă dreptul de a participa la alegerea rectorilor în proporție de 25% din totalul numărului de voturi.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi Uniunea Studenţilor din România (USR) cer ca modificarea legislativă să fie făcută înainte ca Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice "să dea startul" unei noi etape de alegeri în universităţi.

"Având în vedere că următoarea etapă de alegeri pentru rectorii universităţilor din România se apropie, pentru a grăbi procesul legislativ, solicităm Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României să modifice Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 printr-un amendament la Ordonanţa de Urgenţă nr. 94/2014 (proiectul de lege nr. L109/2015 din Senatul României)", susţin cele trei organizaţii studenţeşti într-o scrisoare trimisă azi parlamentarilor.

USR a demarat în perioada 16-23 aprilie, în toate centrele universitare din ţară, o campanie dedicată susţinerii recâştigării pentru studenţi a dreptului de a participa în procesul de alegere a rectorilor cu ponderea de 25%, un drept pe care studenţii l-au pierdut o dată cu aprobarea noii Legi a Educaţiei Naţionale din anul 2011, menţionează sursa citată.

Publicație: Evenimentul Zilei

 
//
 

Important:

  • Revista presei conţine fragmente preluate, fără nici o modificare, din articolele despre învăţământul superior ce apar în presa locală, regională şi naţională.
  • Revista presei este o reflectare imparţială a presei educaţionale, cu misiunea clară de a prezenta noutăţile şi ştirile cu adevarat importante pentru mediul academic.
  • Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" atrage atenţia că nu îşi asumă responsabilitatea pentru corectitudinea informaţiilor apărute în presă, redate pe această pagina exact în forma în care au aparut în publicaţiile respective.
  • Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolelor aparţine în totalitate autorilor acestora (sursei).

Serviciul de monitorizare a presei

Realizator: Dr. Bogdan Baghiu
Contact: promovare@uaic.ro

 
Ați primit acest email deoarece v-ați abonat la newsletterul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași cu adresa . Dacă doriți să nu mai primiți aceste mesaje, vă puteți dezabona: dezabonare
© 2024 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Toate drepturile rezervate